​SEROTONIN - HET GELUKSHORMOON

Serotonine is het stofje in je lichaam dat er voor zorgt dat je je goed en gelukkig voelt. Een tekort kan zorgen voor slapeloosheid, depressie en angstgevoelens. Alle reden dus om er voor te zorgen dat je voldoende serotonine in je lichaam hebt. Om je hierbij te helpen zijn wij Serotonin begonnen. Een plek waar je kunt werken aan je geluk en gezondheid, maar ook een plek waar je geïnspireerd raakt en jouw ongekende creativiteit hoogtij viert. 

Wat is serotonine en hoe werkt het

Serotonine is een neurotransmitter die gewonnen wordt uit het aminozuur tryptofaan. Aminozuren worden uit eiwitten gehaald die in je voedsel zitten. Niet ieder eiwit bevat evenveel tryptofaan, maar producten waarvan bekend is dat ze dat wel doen zijn oa. noten&zaden, eieren, kaas, ananas, banaan, tofu, zalm, kalkoen, donker chocolade, groene thee, kurkuma & gefermenteerd eten. Uit onderzoeken blijkt dat serotonine verschillende effecten heeft op een persoon. 

Heb je genoeg/veel serotonine dan ben je over het algemeen gelukkiger, creatiever, energieker, vriendelijker, je hebt een hogere pijngrens én je leeft langer. Oh ja, het is ook nog beter voor je libido mannen.

Heb je weinig serotonine dan kun je last krijgen van slapeloosheid, een opgejaagd gevoel, angst&depressies, migraine en een lage pijngrens.

De manieren om je serotonine op pijl te houden

1) Omring je met veel, helder, natuurlijk licht. Het is niet voor niets dat zoveel mensen last hebben van een winter depressie.

2) Verander je dieet. Gebruik producten met een hoog tryptofaan gehalte en combineer dit met producten die veel koolhydraten bevatten en weinig eiwitten. Let's go vegan!!

3) Beweeg! lichaamsbeweging zorgt voor een stabiele aanmaak van serotonine in je lichaam.

4) Mental power - de relatie tussen het serotonine gehalte in je hersenen en je gemoedstoestand is circulair. Je humeur beïnvloed het serotonine gehalte en het serotonine gehalte beïnvloed je humeur - Je kunt jezelf dus gelukkig denken.

Vanwege deze vier punten is de samenwerking met Tula yogastudio's de perfecte match voor ons. De locaties zijn super helder met veel daglicht en daarnaast zorgen hun yogalessen en -evenementen voor de nodige lichaamsbeweging en 'mental strenght'. De catering verzorgen wij zelf, zodat we voor ieder event een passend voorstel kunnen maken met producten met veel tryptofaan.